| 04-02-2010 07:42 ÖÖ |
Burada Olan Üyeler: 2 ziyaretçi
GMP EĞİTİM KAYITLARIMIZ ACELE EDİNİZ!!! | Düzenleyen
quality 08-02-2010 09:27 ÖÖ
|
quality
Katılım Tarihi: 16.04.09
 |
Değerli Biyologlar Merhaba
İlaç-Gıda-Kozmetik Sektöründe uygulanmakta olan GMP (Good Manufacturing Practices)-İyi Üretim Uygulamaları Eğitimimiz için sizlerden yoğun talepler almaktayız. İlaç-Gıda-Kozmetik sektörlerinde kariyer hedefi olan her biyologun mutlaka alması gereken eğitimimiz sektörde uzun yıllar çalışmış olan GMP Uzmanı ve Başdenetçileri tarafından verilecektir.
Eğitim sonunda alacağınız GMP sertifikası sayesinde ülkemizin önde gelen firmalarında tercih edilecek adaylar olacaksınız.
Eğitim hakkında:
Bu eğitim programında GMP ana hatları ile ele alınacaktır. Avrupa Birliğine entegre olma sürecinde bir çok ilaç üreticisi firma ürünlerinin güvenliğinin ve etkinliğinin yanında kalitesinden de bir kavram olarak söz etmeye başlamış ve bu doğrultuda uyguladıkları GMP'nin tek başına artık yeterli olmadığını, entegre bir kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi gerekliliğinde ortak fikir birliği içerisinde olduklarını bildirmişlerdir.
Eğitim hedefleri:
GMP nin önemini açıklamak ( Aseptik üretim, validasyon, stabilite, parti dokümantasyonu, kalifikasyon, DQ, IQ, OQ, PQ, Fason üretim, Uygunsuzluk, Olağandışı durumlar, Sapma yönetimi, OOT, OOS, SOP, Gözden geçirme, ICH Q8, Q9, Q10 vb.) GMP'nin uygulanmadığında oluşacak riskler,Davranışsal GMP hakkında bilgilendirme
Kimler alabilir?
Kalite Güvence Şef ve Müdürleri, Kalite Kontrol Şef ve Müdürleri, Üretim Şef ve Müdürleri, Ruhsatlandırma Şef ve Müdürleri, Depo Şef ve Müdürleri, Kimya, Kimya / Gıda Mühendisliği, Biyoloji, Biyomedikal, Eczacılık bölümlerinde okuyan öğrenciler ya da mezun olan profesyonel yönetici adayları.
Eğitim süresi:
2 gün
Kalite Yönetim Sistemi
Kalite Güvence, Kalite kontrol
Personel
Standart Operasyon Prosedürü (SOP)
SOP nedir, ne işe yarar?
SOP'lerinin geliştirilmesi ve yazılması
SOP' nün devamlılığı
Parti Dokümantasyonu
Parti Kayıtları
Parti kayıtlarının gözden geçirilmesi
Parti Dokümantasyonu nasıl sağlanır?
Serbest bırakmadan önce neler yapılmalı?
Kontroller:
Üretim hatları için GMP ne diyor?
Numune alımı, dikkat edilecekler
Stabilite testi nedir, neden gereklidir?
Change Management / Change Control nedir?
Hataların araştırılması ve düzeltici / önleyici faaliyetler
Sapmalar
Düzeltici ve önleyici faaliyet (CAPA)
CAPA'ların dokümantasyonu
Şikayetler ve Geri Çekme
Şikayetlerin Yönetimi
Araştırma şikayetleri
Tesisler ve Ekipman
Dizayn Özellikleri
Aydınlatma
Havalandırma, Hava Filtreleme, Isıtmave Soğutma
Atıkların bertarafı
Yıkama ve Tuvalet alanlarının tanımlanması
Sanitasyon
Bakım
Ekipmanlar:
Ekipman Dizaynı, Yerleşimi, Büyüklüğü
Ekipman Kurulumu
Ekipman temizliği ve bakımı
Üretim ve Proses Kontrol:
Yazılı prosedürler, Sapmalar
Ekipman Identifikasyonu
In-Proses malzemelerin numunelendirilmesi,test edilmesi
Mikrobiyolojik Kontaminasyon
Yeniden İşleme
Ambalajlama & Etiketleme:
Malzeme deneyleri ve kullanım kriterleri
Etiketleme koşulları
Ambalajlama ve Etiketleme Operasyonları
Ürün Denetimleri
Son Kullanma Tarihleri
Depolama ve Dağıtım:
Depolama Prosedürleri
Dağıtım Prosedürleri
Laboratuvar Kontrolleri:
Genel Gereksinimler
Test etme ve dağıtım için serbest bırakma
Stabilite Testleri
Özel Test gereksinimleri
Arşiv numunelerinin ayrılması
Laboratuvar Testleri
Kayıtlar ve Raporlar:
Genel Gereksinimler
Ekipman temizliği ve ekipman günlüğü
Master ürün ve kontrol kayıtları
Parti üretim ve kayıt kontrolleri
Üretim kayıtlarının gözden geçirilmesi
Laboratuar kayıtları
Dağıtım kayıtları
Şikayet Dosyaları
Kontratlı (Fason ) İmalat ve Analiz
Kendi Kendini Denetleme
EU GMP Guide, ICH Guideline, PIC, FDA Guideline
Ekler
Eğitim Tarihi: 6-7 Mart 2010
Eğitim Yeri: İ.T.Ü. Maçka Kampüsü
Eğitim Ücreti : 400 TL / Öğrenci: 200 TL
Erken Kayıtta % 10 İndirim fırsatı
Eğitim saatleri :09-30-18:30
Kontenjan : 40 kişi ile sınırlıdır
Eğitim sonunda sertifika verilecek olup, ayrıca katılımcılarımızın konular hakkında detaylı bilgilere sahip olabileceği bir CD armağan edilecektir.
İletişim: info@qualityacademia.com
0 531 352 53 90 |
| |
|
|
| 04-02-2010 09:30 ÖÖ |
RE:
GMP EĞİTİM KAYITLARIMIZ ACELE EDİNİZ!!! |
Biologist
Katılım Tarihi: 08.02.08
 |
EGİTİMLER GÜZEL FAKAT ÜCRETLERİ FAZLA |
| |
|
|
| 04-02-2010 10:25 ÖÖ |
RE:
quality
 |
Değerli Biyologlar Merhaba
Quality Academia Eğitim ve Danışmanlık firması kuruluş hazırlıkları 2002 yılına dayanan ve 2007 yılında faaliyetlerine başlayan bir eğitim ve danışmanlık firmasıdır. Organize etmekte olduğumuz eğitimlerin içerik ve konu anlatımlı eşdeğerleri Yurt Dışında 2000-3000 Euro gibi astronomik bir fiyatla verilmektedir. Bu masrafa yol ve konaklama dahil değildir. Uzun yıllardır yapmış olduğumuz sektör araştırmalarına dayanarak, benzer eğitimleri yabancı eğitmen kiralayarak organize eden firmaların mevcut olduğunu da belirtmek isteriz. Bu firmaların 1 günlük eğitim bedelleri 600 Euro'ya kadar çıkabilmektedir.
Bu nedenle eğitim bedellerimiz firmamızın fiyat politikası gereğince düşük tutulmuştur ve üniversitelerde organize edildiğinde daha da düşmektedir.
Saygılarımızla
QA Eğitim Koordinatörlüğü |
| |
|
|
| 04-02-2010 10:44 ÖÖ |
RE:
Biologist
Katılım Tarihi: 08.02.08
 |
bizede başbakan avrupa birliği standartlarında ücret verince mutlaka bu kurslara katılıcam ama şu anda binlerce biyolog işsiz işi olanlarda başka sektörlerde sigortasız olarak çalışmaktadır.amacım sizi eleştirmek değil bu ülkedeki koşullar bizleri bu kursları alacak kadar maddi imkanımızın olmadığını belirtmektir |
| |
|
|
| 27-03-2010 05:08 ÖÖ |
RE:
sati_keleser
Katılım Tarihi: 20.03.10
 |
basvurular bıttımı ayrıca mezun olunca mı gıdılıyor
|
| |
|
|
| 19-04-2010 10:16 ÖÖ |
RE:
quality
 |
1-2 Mayıs 2010 tarihinde organize edilen cGMP eğitimi ön kayıtlarımız başlamış olup 30 Nisan 2010 tarihine kadar başvuruda bulunabilirsiniz.
Kontenjanımız 50 kişi ile sınırlıdır. Detaylı bilgi için
http://www.qualityacademia.com/haberler.html inceleyebilirsiniz.
İletişim Adresimiz;
info@qualityacademia.com, musterihizmetleri@qualityacademia.com
Kolay Gelsin
QA Eğitim Koordinatörlüğü |
| |
|
|
| 22-04-2010 09:44 ÖS |
RE:

biyologlilith
Katılım Tarihi: 14.02.08
 |
Arkadaşlar ben bu kurumun "ilaç üretim yöntemleri" konulu kursuna katıldım ve eğitiminden de memnun kaldım.ANCAK ALDIĞIM SERTİFİKADAN MEMNUN KALMADIM. Nedeni de kendilerine attığım iki mailde de belirttiğim gibi sertifikanın üzerinde herhangi bir mühür ve ya imzalayan kişilerin hiç bir şekilde isim ve ünvanlarının bulunmayışı idi. Kendileri sertifika üzerinde damga/ mühür vs. zaten bulunamayacağını çünkü kurumlarının hiç bir yere bağlı olmadığını belirttiler.Aynı zaman da bilgilerimizin zaten işi bildiğimizin bir göstergesi olduğunu ve bu durumda sertifikanın üstündeki imzanın belirsizliğinin bir sorun çıkarmayacağını söylediler.Ben de kendilerine bunu anlayabildiğimi ancak yine de sertifika üzerinde eğitim veren kişinin ve eğitimi onaylayan kişinin isimelrinin olması gerektiği konusunda ısrarcı olduğumu söyledim.
Bence sonuçta biz evet bir eğitim alıyoruz ama biz o kuruma aldığımız bilgileri bir anlamda belgelendirsin diye para ödüyoruz ve ödenen para az bir meblağ değil. Ben bir çalışan olarak o eğitime maaşımın üçte birini veriyorum. Sizce de o sertifikanın bu eğitimi belgelendirebilme açısından hiç bir şüphe bırakmaması gerekmiyor mu? Bana Quality Academia olarak ilk defa böyle bir geri bildirim aldıklarını söylediler ve İngilteredeki merkezlerine bu konuyu müşteri talebi olarak ileteceklerini belirttiler ama ben bu konunu geçiştirilmesi istemiyorum ve eğitime katılmış ya da katılacak olan herkesin bu konunun üzerine gitmesini istiyorum.
Sonuçta aldığınız eğitimin kanıtı olan bir belgeyi doğru düzgün almak hepimizin hakkı. Üzerinde siz mi imzaladınız başkası mı imzaladı , iş vereni de muallakta bırakacak ,kime ait olduğu belli olmayan birer imza bulunan sahte görünümlü sertifika alarak kimse mağdur olmasın.Bu durumun düzeltilmesi için herkes hakkını arasın. |
| |
|
|
| 24-04-2010 12:54 ÖÖ |
RE:
GMP EĞİTİM KAYITLARIMIZ ACELE EDİNİZ!!! | Düzenleyen
pisces 24-04-2010 02:25 ÖÖ
|
pisces
Katılım Tarihi: 25.03.10
 |
Sayın Biyologlilith ben de bu firmadan eğitimler aldım ve çok memnun kaldım. Sizin sertifikada isim olmaması sorununuzu firma mutlaka değerlendirecek ve bir çözüm bulacaktır. Geri bildirimleri çok hızlı işleyen bir firma eminim kendi içlerinde bu konuyu görüşecekler ve kalıcı bir çözüm bulacaklardır. Sizler bizler birer müşteriyiz ve müşteri her zaman kural gereği haklıdır prensibi ile hareket eden firmalar kazançlı çıkar. Ancak bir problemimizi dile getirirken bir çok insanın takip ettiği ve binlerce kişinin eğitim aldığı bir firmayı sahtekarlıkla suçlama cüretini de kendimizde bulmamalıyız diye düşünüyorum, unutulmamalıdır ki karşınızdaki firma kendini kanıtlamış bir firmadır ve bu şikayetinizi afişe edecek şekilde yapıyor olmanız onları değil sizi hukuki anlamda çok büyük bir açmaza sokabilir.
Kolay Gelsin |
| |
|